Loader

ZA MLADE DO 15. LETA

FILMSKA ŠOLA (FŠ) Slovenj Gradec
 

Na različnih filmskih delavnicah za otroke in mladostnike v organizaciji festivala ZEBRA smo spoznali, da veliko število otrok navija za šolo, v kateri bi bilo risanje, fotografiranje, ustvarjanje zgodb, gledanje filmov in kreiranje novih svetov njihovi glavni šolski predmeti. Tako je v letu 2019 nastala FILMSKA ŠOLA, v katero se lahko vpišejo otroci in mladostniki od 4. do 9. razreda OŠ, ki imajo željo po spoznavanju kreativnih pristopov v ustvarjanju (fotografija, animacija, video produkcija).

 

V filmski šoli strmimo k individualnem pristopu in hkrati k oblikovanju skupinske dinamike. Naše skupine so prav zato majhne in potekajo v prilagojenem ritmu.

FŠ poteka dve šolski uri (90 min) štirikrat na mesec (1x/teden).


V letu 2022 se bo izobraževanje na FŠ izvajalo od januarja do junija. 

 

Mentorji FŠ (Maša Flogie, Jernej Kovač Myint, Tomo Novosel) imajo znanja na področju filma, animacije, fotografije, oblikovanja, ilustracije, postprodukcije, video montaže, režije, scenaristike in pedagoškega dela.


Tehnična oprema, pripomočki in različna orodja so učencem in učenkam FŠ v procesu izobraževanja na voljo brezplačno.


Končni produkt je skupinski izdelek (zajema vsa tri področja: fotografija, animacija, video produkcija) in je predstavljen javnosti ob koncu “filmskega” šolskega leta na zaključni prireditvi.

 

TERMINI IZOBRAŽEVANJA (od januarja do junija 2022)

4. in 5. razred (ponedeljek 16.30 – 18.00)

6. in 7. razred (torek 16.30 – 18.00)

8. in 9. razred (sreda 16.30 – 18.00)


VPIS ZA SEZONO 2022

Do 1. 12. 2021 oz. do zapolnitve mest v skupini (skupine so majhne).

 

CENA

59€ / mesec (zaradi delnega sofinanciranja izobraževanje s strani MOSG je cena znižana).


 
Podjetje je inkubiranec MPIK RRA Koroška.

ZA MALO MANJ MLADE DO 29. LETA

FILMSKI LABORATORIJ


Osnovni namen izobraževalnih delavnic je pridobiti prve izkušnje s filmsko vsebino, ki gre onkraj ljubiteljstva, saj lahko posameznik aktivno vstopi v proces nastajanja filma


Skozi delavnice in izobraževanja bodo udeleženci pridobili znanje in izkušnje s področja filma in vizualnih izraznih sredstev, ki jih bodo lahko uporabili na najrazličnejših področjih.


V filmskem laboratoriju ni eksplozij, a vendarle ‘čaramo’ vsi po svoje. Iz nič nastane nekaj in iz nekaj nastane film. Od tu dalje je vsakemu posamezniku meja zgolj lastna volja in kreativa, za vse drugo poskrbimo mi. 


V Filmskem laboratoriju potekajo delavnice in seminarji skozi vse leto in zajemajo različne starostne skupine: srednja šola, brezposelni do 29. leta (projekt JSKD) ter starejši od naštetih, ki jih film zanima in bi radi svoji lastni zgodbi vdihnili življenje (pišite nam). Ste pripravljeni? Verjetno ne pa vendar, skok v neznano je ponavadi najboljši. 🙂