Loader

ZA MLADE DO 14. LETA

Filmska šola Slovenj Gradec

Na različnih filmskih delavnicah za otroke in mladostnike v organizaciji festivala ZEBRA, smo spoznali, da veliko število otrok navija za šolo, v kateri bi bilo risanje, fotografiranje, ustvarjanje zgodb, gledanje filmov in kreiranje novih svetov njihovi glavni šolski predmeti.


Tako je nastala FILMSKA ŠOLA, kateri se lahko pridružijo otroci in mladostniki med 8. in 14. letom starosti in imajo željo po spoznavanju kreativnih pristopov v ustvarjanju.


V filmski šoli strmimo k individualnem pristopu in hkrati k oblikovanju skupinske dinamike. Naše skupine so prav zato majhne (do 7 otrok) in potekajo v prilagojenem ritmu.


Družimo se enkrat na teden po dve šolski uri. Mentorji FŠ imajo znanja na področju filma, fotografije, oblikovanja, ilustracije, postprodukcije, video montaže, režije, scenaristike in pedagoškega dela. Končni produkt je kratek film, kateri je predstavljen javnosti ob koncu “filmskega” šolskega leta na zaključni prireditvi.


Vpis

Ponovni vpis bo odprt v začetku novega šolskega leta – predvidoma meseca septembra 2020.

ZA MALO MANJ MLADE DO 29. LETA

Filmski laboratorij

Osnovni namen izobraževalnih delavnic je pridobiti prve izkušnje s filmsko vsebino, ki gre onkraj ljubiteljstva, pač pa lahko posameznik aktivno vstopi v proces nastajanja filma. Skozi delavnice in izobraževanja bodo udeleženci pridobili znanje in izkušnje s področja filma in vizualnih izraznih sredstev, ki jih bodo lahko uporabili v svojem na novo pridobljenem konceptu.


V filmskem laboratoriju ni eksplozij, vendarle pa ‘čaramo’ vsi po svoje. Iz nič nastane nekaj in iz nekaj nastane film. Od tu dalje je vsakemu posamezniku meja zgolj lastna volja in kreativa, za vse drugo poskrbimo mi. V Filmskem laboratoriju potekajo delavnice in seminarji skozi vse leto in zajemajo različne starostne skupine: srednja šola, brezposelni do 29. leta (projekt JSKD) ter starejši od naštetih, ki jih film zanima in bi radi svoji lastni zgodbi vdihnili življenje. Ste pripravljeni? Verjetno ne, pa vendar, skok v neznano je ponavadi najboljši.