Loader

ROJSTVO 

 

#behindthescenes

 

Ideja o filmskem festivalu se je izoblikovala v natrpanem avtomobilu (na 35 stopinjah) petih članov filmske ekipe na poti iz Sarajeva do Slovenj Gradca. Pot z avtom se je v tistem primeru neizmerljivo bolj splačala kot pa potovanje z letalom – na dolgi poti se je namreč rodila ideja, ki je spremenila naša življenja. V približno šestih urah smo si v avtu že razdelili naloge in si izmislili prvotno ime za festival, ki je bila kombinacija vseh slovenjegraških elementov (od Venetskega konja pa do glasnika mesta miru). Osnovno idejo smo dali počivati za kakšen mesec, nato pa se je postavilo resno vprašanje: “Kdaj in kako bomo to izpeljali?”

 

POSLANSTVO

 
Od ustanovitve leta 2016 si prizadevamo, da v mesto prinesemo nove kreativnekonpcete, ki preko filmskih projekcij in delavnic posegajo v prostor ter ga s tem na novo vrednotijo.

SHOTS daje možnost novodobnim filmskim avtorjem, da se v Slovenj Gradcu izrazijo, obiskovalcem pa nudi priložnost, da se z njimi povežejo in preko filmov vstopijo v bogat svet raznolikosti.

V želji po združevanju vseh generacij ob filmskem platnu, smo z ekipo v letu 2018 ustanovili festival animiranega filma ZEBRA.

Druženje in gostoljubnost, vnašanje kreativnih sprememb ter izobraževanje na področju filma so naši temeljni koncepti. S festivaloma in pestrostjo filmskega izbora vnašamo nove izzive v okolje, Slovenj Gradec pa postavljamo ob bok vsem velikim filmskih mestom.

FESTIVAL REVIEWS